Vaantjescompetitie

Voor wie is de JCK-vaantjescompetitie bedoeld?

De JCK-vaantjescompetitie is bedoeld voor de beginnende judoka vanaf 5 à 6 jaar en tot +/- 10. Dus voor judoka’s van lesgroepen 1 en 2a

 

Waarom een vaantjescompetitie?

De vaantjescompetitie wordt georganiseerd om judoka’s in een ontspannen en sportieve sfeer wedstrijdervaring op te laten doen.

 

Hoe gaat de vaantjescompetitie in zijn werk?

Deelnemers melden zich bij de weging en rekenen gelijk af.

 

Wegen tussen:

  • 8.45 – 9.00 uur Voor lesgroep 1
  • 9.30 – 9.50 uurVoor lesgroepen 2 a

Start wedstrijden:

  • +/- 9.00 uur tot 9.45 uur voor lesgroep 1
  • +/- 10.00 uur tot 11.30 uur voor lesgroepen 2 a

 

Bij de weging dient € 2,50 te worden betaald en wordt de judoka gewogen. Het gewicht en de leeftijd van de judoka worden genoteerd en de judoka kan vervolgens naar de dojo gaan waar de wedstrijden plaatsvinden. Het puntentotaal wordt door JCK bijgehouden.

 

Indelen

De deelnemers gaan in de dojo langs de kant zitten en worden zo veel mogelijk ingedeeld op leeftijd, gewicht en (zo mogelijk) ervaring. We trachten alle judoka’s minimaal 3 wedstrijdjes te laten judoën. De judoka’s zullen worden verzocht om bij een van de matten plaats te nemen. Vervolgens wachten zij aan de kant van hun wedstrijdmat tot ze worden opgeroepen voor een partijtje.

 

Vrijwilligers       

Het vaantjestoernooi wordt georganiseerd door vrijwilligers. Dat zijn vaak judoka’s uit de wedstrijdselectie die op hun beurt weer moeten leren hoe zij bepaalde taken moeten uitvoeren. Het kan dus zijn dat zij wel eens een verkeerde beslissing nemen. De meer ervaren vrijwilligers zullen hen daar dan zoveel mogelijk op aanspreken en bij helpen. Op deze manier proberen wij iedereen binnen onze club te betrekken en zich te laten ontwikkelen. De recreantentrainers zullen aanwezig zijn om hun leerlingen te coachen.