Het ontstaan

In september 2005 begon Daniël Ratzon met het geven van judolessen op de tennisbanen 5 en 6 bij My HealthClub Krimpen, toen nog Health & Racquet Center Tingenijssel geheten. Ook Naomi Ratzon, de zus van Daniël, was niet lang na de start van de judolessen betrokken geraakt bij de inmiddels bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder de naam Judoclub Tingenijssel aangemelde club. Als pedagoge en oud-judoka ontfermde zij zich vooral over de jongste judoka's (tuimelaars).

 

Omdat de vraag naar wedstrijdjudo groeide, werd na verloop van tijd ook begonnen met een specifieke training voor wedstrijdjudoka’s. Er werd voor hen een wedstrijdselectie gevormd en om hun faciliteiten financieel te ondersteunen werden meerdere sponsors binnengehaald. 

 

De huidige zaal waarin de lessen worden gegeven (de dojo van circa 130 m2) is in 2011 officieel geopend door wethouder Blankenberg van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

 

In 2011 veranderde de naam van het sportcentrum in My HealthClub Krimpen en ook de judoclub veranderde van naam, omdat het immers een onderdeel is van het sportcentrum. De naam Judoclub Tingenijssel werd JudoClub Krimpenerwaard (JCK). Uit deze naamsverandering spreekt de ambitie van de club om de gehele Krimpenerwaard te bedienen op het gebied van tuimeljudo, recreatief judo, judo voor volwassenen en wedstrijdjudo.

 

In 2012 is het beleidsplan van JudoClub Krimpenerwaard vastgesteld. Voortvloeiend uit dit beleidsplan zijn verschillende commissies met een eigen takenpakket geïnstalleerd. Deze commissies worden met name gevormd uit betrokken vrijwilligers. Deze zeer actieve vrijwilligersgroep zet zich onder andere in voor het organiseren van toernooien, deelnemen aan toernooien, coachen bij toernooien, leuke activiteiten waaraan de judoka’s kunnen deelnemen, sponsoring, kleding en social media.

Maak jouw eigen website met JouwWeb